15 august 2010

Universitatea Craiova - Poli 1:1 (0:0)

Deși a abordat partida cu o formulă mult mai defensivă ca în meciurile anterioare, Petrovic nu a reușit să scape nici astăzi de blestemul gafelor decisive în favoarea adversarilor. Dar la fel ca în celelalte partide, alb-violeții au revenit pe final, iarăși în minutele de prelungire, în ciuda faptului că nu păreau să aibă vigoarea necesară.

Mai întâi fost o primă repriză echilibrată, în care Poli a avut marile ocazii, dar gazdele au ținut mai mult de minge. Jocul craiovenilor a fost unul bazat pe pressing agresiv, astfel că în repetate rânduri toți jucătorii s-au aflat în jumătatea noastră de teren. Pe flancul drept al apărării noastre au fost cele mai mari probleme, unde Scutaru nu a fost la înălțime, dar cam tot ce a ajuns prin careu a fost rezolvat de Cisovsky sau, cu precadere, Luchin. La mingile lungi, Taborda a fost mereu la post, astfel că posesia gazdelor nu s-a materializat în faze periculoase.
Alb-violeții au avut prima bună ocazie în minutul 23, când Lung Jr. a intervenit bine la o minge lobată trimisă de Alexa de la mare distanță. Marile șanse au venit însă în jurul minutului 40. După un șut pe portar, de la distanță, al lui Sepsi, craiovenii au fost la câțiva centimetri de autogol, căci Ciucă a trimis în bară centrarea lui Magera - la o lansare foarte bună a lui Bourceanu. Mingea a sărit înalt și a ajuns în centrul careului, de unde Goga, absolut nemarcat, nejenat și cu elan nu a reușit să o plaseze îndeajuns încât Lung să nu intervină. A urmat apoi un șut de la distanță al lui Alexa, Lung a respins în lateral, mingea poposind la Bourceanu, care a ales un șut din întoarcere, din păcate fără vlagă și fără plasament. Oricum, aceste minute au arătat cât de periculoși pot fi alb-violeții când lucrurile se leagă. Din păcate, s-a simțit mult lipsa de incisivitate a lui Goga.

Petrovic a remarcat acest lucru și l-a introdus pe Contra în locul golgheterului nostru de anul trecut, dar nici Contra nu e în apele lui pe postul de mijlocaș dreapta. Repriza a fost reluată în același ritm când, din nimic, Craiova s-a trezit în avantaj: minge lunge către atacanți, Luchin și Cisovsky nu se distribuie corect la cei doi adversari, iar Luchin trimite slab cu capul, astfel că balonul ajunge la Pițurcă, singur cu portarul. De aici știm ce s-a întâmplat. Golul a venit repede, în minutul 51, astfel că presiunea era mare pe Poli să își schimbe stilul de joc și să devină mai periculoasă. Petrovic a încercat să întărească atacaul introducându-i pe Tameș și Zicu, dar ocaziile nu s-au înghesuit să apară. Prim planul îl ia Taborda, care evoluează excelent ca libero, disturgând multe faze extrem de periculoase ale craiovenilor. După un oarecare forcing cu douăzeci de minute înainte de final, alb-violeții au rămas fără energie și înfrângerea părea pecetluită. Tot de la Taborda a plecat însă salvarea, chiar dacă și cu mult lipsita șansă. Portarul nostru a ieșit din nou la limită pentru a respinge o minge, a făcut foarte bine până la mijloc, de acolo a ajuns la Axente care a pătruns pe dreapta (prima fază bună a lui Axente în repriza secundă, am impresia), acesta a șutat de la marginea careului, Lung a respins în dreapta sa, unde a apărut Zicu, acesta trimițând în gol cu bara (!) - era minutul 90+2. Cu doar un minut înainte însă, Axente a fost doborât în careu cel puțin la fel de puternic cum s-a întâmplat împotriva medieșenilor, când aceștia au primit penalty. Jenantă situație, noroc cu deznodământul.

Ne place drama, dar sindromul gafelor trebuie neapărat eliminat. Craiova nu prezenta mai niciun pericol ofensiv când Luchin a respins eronat acea minge lungă, iar apoi nu a avut o viață prea grea în a se apăra. Persistă problemele pe dreapta, în timp ce Curtean a avut o nouă evoluție decentă pe stânga, iar singura soluție pe care o întrevăd eu este una cu Contra fundaș și Curtean - sau altcineva - mijlocaș. Pe stânga se poate poziționa liniștit Zicu, care deși nu a fost exploziv, cum am visa să fie, a reușit să ne aducă multe râvnita egalare. E păcat că nu am reușit mai multe în primele etape, dar nici nu suntem într-o situație critică. Echipa se prezintă bine, dar trebuie să lucreze mai mult pe fazele fixe (mereu, mereu irosite) și să joace mai atent defensiv.

Cu Manchester City, fără limite și fără pretenții, zic eu.

Poli: Taborda (6,5) - Scutaru (5), Luchin (4,5), Cisovsky (5,5), Sepsi (5,5) - Goga (5), Alexa (6), Bourceanu (5,5), Curtean (5,5) - Axente (5,5), Magera (5,5)

Schimbări:

Contra (5,5) pentru Goga (min 45)
Tameș (5,5) pentru Scutaru (min 60)
Zicu (6) pentru Curtean (min 63)

Am expus echipa în 4-4-2, dar de fapt a fost un 4-2-3-1.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Google+