Edit 2023 TLDR: am mai văzut un exemplar al cărții la Cartea de nisip, dar parcă mai bine nu l-ați lua pe ăla, că arată bine pe raft. Așa că dacă vreți să o citiți, mai bine ne contactați:
Am lăsat această întrebăre vitală pentru un an nou, cu experienţele noi pe care ni le rezervă. Ne-am creoinat deja listele cu ambiții pentru 2018, iar dincolo de mersul la sala, lăsatul de fumat și acea destinație de concediu la care tot nu mai ajungem, se prea poate ca printre ele să se regăsească și o țintă de lectură, acele cinci cărți pe care ni le-am propus să le citim încă de anul trecut și adună praf pe noptieră.Dați-le la o parte și încercați-vă norocul cu „O cronică violetă: Poli Timișoara, între pasiune și identitate”. Glumesc, nu le dați doar la o parte, că poate vă împiedicați de ele și nu vrem să fim trași la răspundere.
Ne-am grăbit puțin cu lansarea din 15 decembrie fiindcă am vrut s-o facem înaintea ultimului meci al sezonului. De moral, așa. Pentru cei care nu au ajuns atunci acolo, am dres o compilație cu înțelepciuniile serii, așa cum au fost ele rostite de cei doi autori, precum și de cei doi invitați, Marcel Tolcea și Adrian Bodnaru. Asta și ca să vă răspundem la o întrebare arzătoare, că de mult vă întrebați cum sună și cum arată doi cronicari violeți.
Am rămas cu o sagă a identității în fotbalul timișorean, cuprinzându-i pe toți cei care și-au asumat să controleze destinul clubului și au generat efecte profunde asupra poliștilor de pretutindeni și asupra a ceea ce reprezintă Poli pentru Timișoara. Pe unele am vrea să nu le uităm niciodată, pe altele să nu le fi trăit vreodată. Cert este că am ajuns să ne ducem traiul de suporteri în nuanțe de violet.
În vorbele lui Radu Paraschivescu:
„Citiţi paginile strânse între copertele acestea şi deprindeţi sau redeprindeţi cele două lecţii ale suporterului netrucat: identitatea şi apartenenţa. Dincolo de măsluiri, înfieri discutabile sau coţcării politice. Dincolo de o înfrângere nedreaptă sau o mârşăvie de arbitraj. Dincolo de toate şi de tot.”
Cum cumpăr cartea?
-------------------
Dacă niciuna din aceste variante nu vă cade bine, puteți să ne contactați și facem cumva să ajungă cartea către voi:
Ramburs în țară costă aproximativ 15 lei. Pentru diaspora trebuie să vedem de la caz la caz, dar în Europa transportul e undeva la 35 lei, iar plata se face cel mai simplu prin PayPal.
Prețul de raft al cărții La Două Bufnițe este cât biletul la tribuna 1 când vin steliștii în vizită, 25 lei.
La finalul lecturii vă invităm să ne scrieți trăirile, părerile și criticile aici, pe „media socială” (facebook, twitter, instagram) sau pe site-ul de recenzii goodreads (link).
Vă mulțumim și hai Poli!
Vă mulțumim și hai Poli!
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu